Recent Posts

Sunday, 6 May 2012

kebergantungan kepada Allah

salam a'laik readers..
alhamdulillah..dah byr deposit dekat vendor kad utk design
hope nanti boleh proceed terus dgn printing

anyway
mungkin korang dah tahu on my previous entry
yang my mum x sihat

last few weeks  have been really tough for me
now i left less than a week to prepare for my final exam
with everything that going through my mind right now
harap sangat moga Allah kurniakan yg terbaik utk iyfah

berat sangat ujian ni
iyfah try to accept it
it took me almost 3 weeks to calm down myself
and be closer to Allah

Alhamdulillah..Allah bagi kesempatan 
untuk mengadu, berdoa, berharap
rasa sweet sangat hubungan dgn Allah
Allah hantar partner rotation yg memahami
time i just knew the news
we shared hadith, sweet tazkirah
remind each other how Mighty and Mercy Allah is

i know
Allah love us more than we love ourself
korang tahu tak, 
kasih sayang Allah terhadap umat dia besar sangat
ada hadith ni 

Rasulullah SAW pernah bersabda, “ALLAH SWT mempunyai 100 rahmat (kasih sayang), dan menurunkan 1 rahmat (dari 100 rahmat)kepada jin, manusia, binatang, dan hewan melata. Dengan rahmat itu mereka saling berbelas-kasih dan berkasih sayang, dan dengannya pula binatang-binatang buas menyayangi anak-anaknya. Dan (ALLAH SWT) menangguhkan 99 bagian rahmat itu sebagai kasih sayang-Nya pada hari kiamat nanti.” - (HR Muslim)

sweet kan kasih sayang Allah
even our mother love their kids
and we love them too
but Allah kasihkan hamba dia laaggii banyak

i am more tenang now
and really want to do well in this exam
i have to speed up my momentum
and when everything is over
iyfah nak balik jaga mama

for the time being, my twin sister
yang tengah belajar dari india
balik skejap jaga mama
my older sister balik every weekend
dia dah kena amik unpaid leave dah nk jaga mama
tapi tak apa la
mak kita ada seorang je kan

moga Allah berikan yg terbaik utk kita semua

nak juga share dgn korang satu video ni
video ni in conclusion, 
kalau Allah letakkan kita dlm sesuatu situasi
Allah will provide..Allah will provide
means Allah akan get us through it insyaAllah..



sweet kan Allah..
may Allah ease our way

i love you all girls..

2 comments:

Cik Zimie said...

hai iyfah, hopefully everythn going smooth.insyaallah sama2 k doakan kesihatan your mom :)

dhiera said...

semoga mak iyfah akan segera sembuh. be strong dear!! dan study jangan lupe. ak iyfah mesti nak tengok iyfah berjaya dan capai apa yang iyfah idam kan~

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...