Recent Posts

Friday, 13 April 2012

dugaan maha hebat

salam alaik semua

subhanallah...Allah itu maha agung dan maha mengetahui
sukar nak tulis apa yg diri ini rasai sekarang
tak pernah sangka ia akan terjadi

mungkin ada yg sedia maklum
22hb ni, ibunda tercinta akan menjalani pembedahan
utk membuang ovary dan rahim
kerana scan menunjukkan kemungkinan kanser

iyfah dpt tahu dlm awal minggu ni
my head been spinning
my heart fastly pumping
rasa longlai
takut...

ya Allah..
tak pernah terlintas mama akan sakit
(ovarian cancer sgt poor prognosis)
(she might not live long)
ya Allah...

dari umur 13 tahun
me and my twins duduk asrama
smpi sekrang, kami tak pernah duduk rumah
study pun jauh di seberang laut
hanya telefon menjadi perantara

susah hati jiwa dan raga
bila keadaan mcm ni berlaku
ya Allah...besar ujianMu

i will have exam in 1 month time
risau sgt takut x boleh fokus
tak nak tambah beban famili 

kawan2 yg iyfah sayangi
mohon kalian doakan kesejahteraan my mum
she is the greatest mum in the world

'Ya Allah, kau kurnikanlah kesembuhan kepada ibu Afifah,
kau kurnikanlah kesihatan kepada ibunya,
kau berikanlah kekuatan hati dan ketengan jiwa
kepada ibu dan ahli keluarga Afifah
dalam menghadapi ujian yg maha hebat ini,
kau panjangkanlah usia ibu Afifah,
perkenankanlah doa ku ya Allah, amin'

terima kasih kawan2..
moga jasa semua diberkati
jika ada yg akan ke tanah suci
mohon selitkan doa ini ya..
hanya Allah mampu membalasnya


p/s: siapa2 ada pengalaman
nak berkongsi utk naikkan semngat iyfah
adalah sgt2 dialu2kan
i do need support form u all..
jazakillah

keep figthing!

10 comments:

Eny Yusnizar Abdullah said...

salam takziah.. semoga ibu selamat dan sihat semula...

miss jue said...

ifa, jue pernah rasa exactly apa ifa rasa. mungkin tak sehebat ifa yang jauh di rantau orang. tapi pesan jue, jangan putus doa dan berdoalah yang terbaik untuk semua.

semoga yang terbaik Allah berikan buat ifa dan keluarga.

ada mokhtar said...

insyaAllah semuanya akan baik.. sentiasa doakan yang terbaik...

mrs irmidrza to be said...

salam ifa..

for whatever reason allah test us with reason...walau kadangkala kita rasa itu yang paling teruk kita pernah lalui..just think of DIA tak pernah buat hambanya kecewa dan menangis...ovarian cancer..yes my junior 22years old last year diagnosed to have ovarian cancer..already perforated when they want to removed...but when we think back again...ALLAH has their own plan for us..you know my junior already well now..and during the chemo done..she get married and bless with a very wonderful caring husband..wonderful right..the reason why i'm telling you this..just dont give up dear..be strong...your mom need your strenght...she dont want you to be weak..she needs you..ape2 pun..keep yourself postive..do what the best you can do for her..Allah know best..just ask HIM..if HE dont reply your pray...doesnt mean HE dont love you and dont want to reply your pray...fighting dear..=))

are you medical student?

be positive and strong dear...may allah be with you always..=)

Cik Zimie said...

iyfah, doa banyak2 ye.insyaAllah dipermudahkan urusan.

iyfahjo said...

subhanallah...syukur dikurniakan insan sebaik kalian..
kuasa Allah tu besarkan..insyaAllah..kami sama2 akan terus berdoa..my mum is a very strong woman, iyfah dpt semngat pun bila bcakap dgn dia..
insyaAllah..rancangan Allah tu yg terbaik..
jazakillah kawan2..

i am a medical student..

SarahSyafiq said...

sy doa kan dari sini. doa banyak2 ye. hanya pada Allah shj tempat mohon bantuan dan pertolongan. saya pun pernah rasa mungkin sama apa yg kamu rasa.

Dira said...

semoga ur mom kembali sihat seperti biasa iyfah.. semoga iyfah diberi kekuatan utk menghadapi ujian yg diberi.. doa kami sentiasa mengiringi.. semoga dipermudahkan segala urusan.. amin..

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

Salam ifah..sabar ye dear.. Mmg berat dugaan tu tapi hidup msti diteruskan. Jgn ptus asa. Berdoalah siang dan malam.. Diberi kekuatan oleh Allah untuk menghadapi kemungkinan yg ada..just remember Allah always there for u.. Ade hikmahnye atas apa yang terjadi.. Sabar ye dear..berat mata memandang berat lg bahu memikul..hpefully our support dpt ringankan beban ifa..

puan.mila said...

sabar ye dear..banyakkan doa..insyaAllah Tuhan sentiasa bersama..moga mak ifah cepat sembuh..amin..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...