Recent Posts

Sunday, 30 October 2011

wanita, aurat jangan di persoal

subhanallah

walaupun banyak terbaca di sana - sini
tapi kali ini rasa terpanggil untuk 
berkongsi mengenai aurat kita kaum hawa

my dear friends
Allah knows best apa yg terbaik untuk kita
itu suruhan Allah

bagi iyfah, if x nak pakai 
*atas alasan apa jua pun*
simpan saja dlm hati
x  usah menzahirkan pemikiran itu

kerana sebenarnya anda meragui
dan x yakin dengan perintah Allah

sungguh 
iyfah rasa sedih sangat..

iyfah pun masih bynk yg kena belajar
tak cukup pun ilmu di dada ni lagi
tapi alhamdulillah
setiap hari kita cuba cari redha Allah tu

ok..malas nak bebel panjang2
just nak share this video from UZAR
very comprehensive 

these are some point that iyfah ingat
the rest tolong la dengar
bcoz the explanation is better

Lillahi..i love u sisters for the sake of Allah
klik pada tajuk


perspektif kebaikan
ada 2- utk manusia / utk Allah dan rasul
cerita adam dan hawa dgn syaitan
di goda untuk makan
akhirnya terlucut pakaian

bertudung x semestinya baik
setuju
at  least dah tunaikan perintah Allah

don't judge a book by it's cover
agak x sesuai dgn konsep islam
sbb sebenarnya ada kaitan dalaman dan luaran
sabda nabi: hadis mengenai hati
ada seketul daging dlm manusia
if ia baik,  maka baiklah semuanya

keikhlasan dlm berhijab
ikhlas perkara yg rumit
tapi kita kna mulakan
syaitan akan hasut 'kalau x ikhlas jgn buat'
pgg pepatah melayu 'alah bisa tegal biasa'

peluang taubat
1 dosa = 1 titik hitam dalam hati
so if x bertudung, tapi hati baik, xmngumpat segala
sayangla
sebab setiap lelaki yg tengok anda dpt dosa = titik hitam
*keluar shopping mall, dalam kuliah ada 100 lelaki
dah dpt 100 dosa + titik hitam kat hati*
cahaya (hidayah) susah nak tembus hati yg gelap

belum sampai seru
even kubur lain2
we still need each other utk mandikan. 
kafankan kita nanti

riak org mentup aurat
ada org kt dunia beramal dgn amalan ahli syurga
tapi last2 masuk neraka
and vice versa

hukum suami x tegur isteri x tutup aurat
suami dayus
x masuk syurga
*hukhuk..kesian la kt suami kita..*

pakai tudung, buat jahat
mereka pun manusia
semua masih berpeluang taubat selagi roh x di kerongkong
dan jangan meremehkan kebaikan orang


moga kita semua sentiasa di bawah redha Allah
amin..


3 comments:

ctmz said...

hi.. jom follow my link! i'm b2b 4 sarawak!.. =)

http://the-red-heart.blogspot.com/

thanxx ya!

dhiera said...

nice entri dear. me like~ semoga ia akan membentuk kita untuk menjadi lebih sempurna~

iyfahjo said...

thanks dhiera... jom mencari redha Allah!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...