Recent Posts

Sunday, 29 July 2012

review: tudung akad

salam alaik semua!

as per request
nak review my tudung time solemnization

tudung ni iyfah patch kan beading dari lebihan kain baju akad
beli 1.5m kain chiffon
then try pakaikan kat kepala tu dulu cara yg kita nak
iyfah memang buat tudung tu juga jadi veil
sebab tu panjang


actually, kain chiffon ni keras sikit
so awning dia kira jadi la 
plus ifah patch kan bahagian yg keras dari kain beads tu

ifah patch kan dekat 2 tempat
satu dekat awning
dua dekat lilitan

perasan tak ada 2 layer patches tu?
then lepas lilit
lepaskan je bahagian yg lebih tu jadi veil
1.5m utk tinggi 160m
bolehla labuh veil tu smpi punggung


haa..dah faham ke?
kalau ada soalan
leave la dekat comment box
as korang cakap
mmg idea ni dtg dari tengok irma
and ada juga b2b yg dah buat fesyen ni
especially yang nak cover bahagian dada
memang puas hati! ;)

p/s : i am selling my HB dari puan intan
boleh rujuk di sini

8 comments:

Honey Sakura @ eiMyLiciOus said...

ooo jenis chiffon keras tu yer??
perasan ada 2 patch he heeee...anyway niceeeee...

elqays jannah said...

ifah beli kain chiffon ni kat mana? yang patch dkt bghn lilitan tuh dkt hujung or tgh2 ifah patch..

takleh ke tunjuk tutor lilit..hahah..=) senang2 sewa jer dari ifah..hahah..=P

P E T A K B U N G A said...

labuh, cantik n sweet.

Anis_Apis said...

nak tempah dekat iyfah boleh? hihi...plzzzz

iyfahjo said...

chiffon tu beli dekat nagoya
patch dekat lilit tu, patch la dekat tengah2 kepala

nak tempah??huhu..lepas raya dah nak balik ireland
tapi mungkin up for rent. will let u guys know!

Dell said...

comelnyeh !^__^

S.U.R.I.A. said...

nk tnya..beli kt nagoya..yg brapa rm semeter??

TimMie said...

xde tutorial cane buat ke? menarik. nak try jugak ^^

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...