Recent Posts

Friday, 29 June 2012

dugaannnn

salam alaik readers!
apa habaaq semua?
ifah alhamdulillah..ok aja
ni baru balik dari hospital teman my mum buat chemo
kawan2 doakan ek moga my mum kembali sihat :)

skrg ni tgh buat preparation nikah
as said before
pelamin, baju nikah, doorgift, borang nikah,
semua dh settle
cuma ada few lagi la tiny2 stuff yg kna settle kan

well, my fiance and me buat kerja gila
disebabkan x tahan perangai diva
sorang vendor ni
kami tukaq vendor even majlis x sampai lgi 2mggu!huhu

vendor tu kekwat sangat
dahla my fiancee nye rumah,rumah kampung
dia xnak g tengok lansung sbb rumah tu rendah
dahla kami tempah baju baru kat dia
ooo..stress! mmg berlagak diva la
even dia mmg buat vip2 nye majlis kawen
x perlu la sampai mcm tu skali kan

lepas tukaq tu, kami terus p cari vendor baju
and vendor pelamin
alhamdulillah still ada kekosongan

nak kawen ni mmg bnyak dugaan, tapi kna sabaqla
kena banyak yakin dan usaha
insyaAllah, Allah akan mudahkan

nak try inai yang beli dekat faiz plak pasni!
x sabaq!!

hantaran pun dah hntaq barang semua
tapi still few things yg x cukup kna hantaq by next week la

dah ramai kan b2b kawen
senyap sunyi la group nnti :(

yang masih single mcm I ni
jom siapkan preparation kita! dah x lama dah!!!

fighting!


5 comments:

Alang Atie said...

salam, u know what..mybe i can learn from ur spirit, kekuatan nak prepare majlis dgn keadaan mak yg still dlm chemo..though my mum dh habis chemo session dia, but still bila nk pk mjlis kawen je, perkara pertama sy pk, keadaan mak.kesenangan dia spnjg mjls..sy x pk lain..saya akan pk cara yg paling convenient utk dia je mhadapi kalut2 persiapan n majlis tu nnt...huhu~

Qyla Aqilah said...

kalau depa kekwat, kita pun kekwat ler jugak..tak ke mana pun orang macam tu..i loke kenduri kat kampung..lauk nyer sedap..hihihih

anaztasias nora aira said...

xpe dear, adakalanya yang last minute tu yang terbaik :)

iyfahjo said...

alang atie: mmg kna kuat..huhu..i've cried a lot before iyfah balik msia, so bila balik, mmg kna kuat la..yg penting kna selalu postive kan dia. my mum nie alhamdulillah, she is very positive.. :)

qyla: kan! lega sgt akhitnya my fiance setuju nak tukaq, and vendor baru ni lagi selesa nak kerja sama..he is very nice and dia dah dtg rumah my fiance survey2!

nora: thanks dear!

NHazirah said...

Hai iyfah, i was bloghopping td n tjmpa blog awk. Very informative, simple yet excitedly inspiring, for non b2b like me. N ni first time sy jmpa b2b frm kedah, excited sungguh xtau nk hbaq cz sy org sg petani. Hee. So selamat pengantin baru in advance, happy working (i guess u're a HO) n salam perkenalan. Take care :-)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...