Recent Posts

Thursday, 8 March 2012

wedding preparation update!

salam u olls!
lama kan iyfah tak meng-update blog ni

i just jadi silent reader dekat fb b2b
and juga korang nye blog2
korang rajin2 la update ye
hehe...

nway, dekat europe skrg dah nak menuju final exam
mat salleh exam time before summer 
dalam bulan may
sebab bulan june sampai august/september
depa cuti sakan tiga bulan 'summer holidays'

so tiga bulan boleh p jalan2 merata2
provide ada duit kan? hehe

ok la..hari ni nak bebel pasai my wedding preparation
alhamdulillah, ada few yg settle
but ada few juga yg problem..huhu

settled stuff
mungkin ni je yg settle..huhu!
baju bridesmaid..
alhamdulillah, i manage to gather my friends 
yang tengah cuti 3 bulan tu utk jadi bridesmaid
so baju i dah dpt from my friend dari bandung
sepasang rm40! lega..
beginilah rupanya
tapi my mum kata kuning sngat plak..
tapi..balun je la! huhu..

canopy
i've got great news from dad
he has booked the canopy! yeay!
alhamdulillah
*lupa plak tnya berapa juta*

inai / hantaran / make up
kira dah settle sbb dah bayar deposit

food
kira settle juga sbb nak bergotong royong je


belum/pending 
ok..banyak benda sebenarnya pending
masalahnya sebab ifah dok jauh
so byank bnda kna buat keputusan bila balik nanti

photographer
ni masalah besaq! 
hoommaaiigoodd!
my photog MIA plak
dah la hari tu dia ada prob..
tapi xpela at least tau his dad meninggal
but this time around..x taw la apa jadi..
kami mcm nak cancel terus je and burn the deposit

so far ada la candidate..tapi ntahla
hati ni susah sgt nk buat pilihan
hukhuk
dah la lagi mahal kos dia
uwwaaa!!

baju sanding
yang nie pun pending juga
adoii..dok usha2 kot fb je skrg
belah i nak sewa baju je as pelamin dh book kt orang lain
belah tunang plak tak sure pakcik tu nak design cmne
as kami tempah baju baru
hari tu ckp nak chiffon je..
yang penting jangan seksi sudah..

kad kawen
ni pun pending lagi sbb macam awal lagi nak tempah
tadi dah confirm kan bali tarikh dgn my mum
and she rejected the idea of
having both sides in one card
dia kata nanti pening kepala nak tunjuk mana satu
hmm..ingat boleh cut cost
tapi xpela..kna follow ckp org tua

kebenaran nikah segala
nasib dh p kursus kawen last year
tapi kna tunggu cuti la baru boleh proceed kebenaran nikah!
oohh! tlupa..kena minta kebenaran juga dari sponsor ;)


hmm..tue je la kot so far
nanti ada apa2, i update lain ye
take  care girls!

0 comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...