Recent Posts

Monday, 4 February 2013

review : bridesmaid

salam korang!!
wah...dok baca psai b2b gathering kat flora terrace
sgt best je tgok!
huhu...sedehnye x le join...
tapi FY and team mmg rocks!
it was indeed very beautiful event

oklah
sebenarnya iyfah dah tak tahu nk review apa 
with regard to my wedding
tapi ada satu lagi yg rasany boleh nk share

FYI, iyfah bride semi-budget
takde la semua bnda nak cut
ada juga certain things yg iyfah dont mind to spend
sbb that few things will leave impact in future
mcm gambar yg cantik..kan?

hehe..
anyway, utk b2b mesti teringin nk wat 
kawan2 korang jadi bridesmaid kan
tapi bila fikir budget mcm x mampu je
well, rasanya

boleh je buat, budget dalam 300-400 pun boleh 
beli kain meter plain yg good quality
and beli kain utk buat shawl
upah jahit tepi xdela mahal sgt

tapi upah baju 
tu serah kat kawan2 la kn

dlm my wedding
iyfah tempah kain set sulam dari bandung
kebetulan my friend study dekat sana
so dia tolong belikan la..hehe
i gave her my budget and warna
sepasang kain ni rm40
so kira not bad la kan


then iyfah suruh my sis pos kan ke alamat kawan2
FYI iyfah buat semua ni time iyfah dan kawan2 kat ireland
my sis la banyak mmbantu
iyfah bagi dlm 4-5 months awal 
so lepas pos ke rumah masing2
i asked my freind utk suruh famili g hantar tailor mana2
sebab wedding iyfah dekat hari raya
so takut tak sempat siap
so better hantar awal2 kan

so rasa best bila kawan2 pun excited nak jadi bridesmaids
and they all willing to attend
FYI they all live in KL and make way from there to my house in Kedah

oh lupa
pastu tudung pun beli juga sbb nak seragam kan
beli kat jalan TAR dapat rm5-7 sehelai
tudung bawal dual tone

so jom usha gambar!





this was when the photog asked us to lari2 anak
so funny!
so kalau ada apa2 soalan or any request on review apa2 lagi
sila la ye

*next akan review all places that i have been while study kat europe ni
so boleh la bagi idea kat korang 
kot2 ada plan nk dtang honeymoon
or jalan2 bawa famili ke kn?*

4 comments:

orked violet @ SYA said...

best nye.. mmg teringin nk ade bridesmaids cmni.. kLw ade budget Lbh ingt nk buat. tp tudung tu Sya xpenah ter-pk sbb rs mahaL. dpt harga below RM10 mmg da terbaek. Sya nk try survey la nnti.

thanks for sharing =)

hasyimahshe said...

comei nya la hai

Cheida_Mymee said...

tudung kak cantik sy pinjam desing je nak tiru hihihi jgn marah... :)

eddany @ WE said...

wah2...chantek2 belaka bridesmaid iyfah...WE suka tengok pix korang!!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...